Akker op weg naar voedselbos

Akker op weg naar voedselbos

3 Hectare akker waar de afgelopen decennia alleen maar mais heeft gestaan is geploegd, geëgd en van lavagruis voorzien. Vette kleigrond die door dit gruis luchtiger zal worden. Maar dat niet alleen. Het lavagruis zit boordevol met mineralen. Bedenk maar welke gebieden er altijd groen zijn? Inderdaad vulkaanvalleien. Een eerste begin om de grond te optimaliseren. Je zorgt er zo voor dat werkelijk alle denkbare sporen elementen in de kringloop aanwezig zijn. Door toename van de bodem activiteit verbetert ook de bodem structuur.

Professor Philip Calahan, een beroemde entomoloog zegt hierover:
“Ten opzichte van andere gesteente producten bevat deze lava een zeer hoge energetische waarde die je waarneemt als je het handmatig over je land strooit.
Je wordt dan als het ware met energie geladen, je handen gaan tintelen.

Dit effect heeft lava ook op het bodemleven, in de stal en bij het compost maken, de biologische processen / micro-organismen krijgen een positieve energie boost. Eifel lava bevat een hoge bovis waarde van meer dan 10.000. Er zijn mensen die glazen potten met lava meel in huis / bij de computer zetten tegen electro smog!”

De hele akker is ingezaaid met groenbemesters en bloeiende bloemen voor de bijen. En nu niets meer aan doen. Zodra het ontwerpplan klaar is zullen we deze akker in de tweede fase van de aanleg pas gaan aanplanten. Tot die tijd zal de bloeiende akker aankomende zomer alvast een lust voor het oog zijn. Wat kijken we daar naar uit.

About The Author

Ik leef, werk en schrijf vanuit mijn passie voor een beter leven, met de intentie vitaliteit, voorspoed en overvloed voor alles wat leeft.

Leave Comment