Hoe de goudsbloem zonder enige moeite nu al mooi staat te zijn.

Hoe de goudsbloem zonder enige moeite nu al mooi staat te zijn.

Vanzelfsprekend richt de goudsbloem haar hoofdje naar de zon. Het helder geeloranje kleurt hierdoor nog dieper. Calendula Offincinalis is de botanische naam van deze plant. Calendula staat voor kalender omdat de plant in zijn oorspronkelijke gebied het hele jaar door bloeit. Officinalis achter een plantennaam geeft een geneeskrachtige werking aan.

Binnen de christelijke traditie is de Goudsbloem gewijd aan Maria, in de Middeleeuwen voegde men dikwijls de naam van de Heilige Maagd toe aan iets dat mooi of nuttig was, vandaar de naam ‘Marigold’ voor Goudsbloem in het Engels.

De oranje bloemen staan voor levenslust, de oranje bloemkleur is samengesteld uit geel en rood, geel staat voor stimulering van de lever, rood voor de bloedsomloop. Goudsbloem geeft nieuwe kracht en vitaliteit. Maakt vastzittende emoties los in lichaam en geest.

Als je de bloemen gedroogd op olie zet en deze olie na een paar weken vermengd met bijenwas heb je een geweldig zalfje voor allerlei huisaandoeningen. Schaafwonden, eczeem, brandwonden en droge huiduitslag, je huid knapt er meteen van op.

Een bloemetje in je thee helpt bij verbetering en reiniging van de spijsvertering. Het stimuleert de lever en de maag en verbetert als zodanig ook je humeur. Ook bij allerlei infecties in het maag-darmkanaal en bij gastritis is een kopje Goudsbloemthee een aanrader. Heeft een licht laxerende werking en kan ook worden gebruikt om lintwormen te verdrijven.

About The Author

Ik leef, werk en schrijf vanuit mijn passie voor een beter leven, met de intentie vitaliteit, voorspoed en overvloed voor alles wat leeft.

Leave Comment