Familie zwaan is compleet

Familie zwaan is compleet

Vader en moeder zwaan wonen al een paar jaar in de Rode wetering bij ons gemaal. Ze zijn elkaar trouw. Dit jaar heeft moeder 5 eieren gelegd op een groot nest van plantenmateriaal aan de rand van de wetering. Vader was voortdurend in de buurt tijdens het broeden. Dit broeden heeft 6 weken geduurd. Deze week zagen we de kleintjes voor het eerst. Nog bruinig in de dons zwemmen ze dagelijks met pa en ma rond en zoeken al naar eten. Beide ouders zijn heel beschermend, ze blazen als we te dicht bij komen. Toch zijn ze wel aan ons gewend want wegzwemmen doen ze niet.

Het gaat nog 4 tot 5 maanden duren voordat de kleintjes vliegen kunnen. Ze kunnen wel tot een jaar lang onder de hoede van hun ouders blijven. Dan is het ook wel tijd voor vader en moeder om ze te verjagen zodat er weer een nieuw nest kan komen.

About The Author

Ik leef, werk en schrijf vanuit mijn passie voor een beter leven, met de intentie vitaliteit, voorspoed en overvloed voor alles wat leeft.

Leave Comment