De Tijm staat prachtig te bloeien

De Tijm staat prachtig te bloeien

Thymus Serpyllum is de soort die het meest voorkomt in Nederland. Een houtachtige plant die stevig geurt. Zeker als de bloemetjes van de plant in bloei zijn gekomen. In Tijm zit de stof Tymol wat goed is voor onze luchtwegen. Naast de geneeskrachtige werking zijn de blaadjes en bloemetjes lekker in sauzen of bij je groente, vlees of vis.

Tijm werkt kalmerend. Etherische olie van Tijm ruikt heerlijk en kan ook worden toegevoegd aan massageolie voor een ontspannende massage. In de thee werkt het kalmerend op je maag. We zien Tijm in veel hoestsiropen terug, je kan dit eenvoudig zelf maken met water en honing. Je kookt de Tijm eerst 15 minuten in water. Dan schep je de honing erbij en al roerend kook je nog 15 minuten door. De siroop zal dan wat indikken. Goed bewaard in een steriel gemaakt en goed gesloten fles kun je er de komende winter weer mee door.

About The Author

Ik leef, werk en schrijf vanuit mijn passie voor een beter leven, met de intentie vitaliteit, voorspoed en overvloed voor alles wat leeft.

Leave Comment