Vossenhol gesignaleerd

Vossenhol gesignaleerd

Midden op ons landje vonden we dit hol. Het is gegraven in een berg zand die er deze winter neergelegd is. Het lijkt verdacht veel op een vossenhol. Eerder hebben we wel een vosje gezien dus het zou zomaar kunnen dat zij zich hier gevestigd heeft. Omdat de vos een omnivoor is, dus van alles eet heeft ze hier een walhalla. Onze katten komen bijna dagelijks met muizen, konijnen of hazen thuis. Zij houden de populatie aardig in de hand. De vos zal hier zeker wel een handje bij helpen. Ook bramen schijnt een vos lekker te vinden. De braam woekert nog flink dit jaar dus een dagelijks toetje zit in het verschiet.

De paartijd van de vos is in de winter. Jongen worden geboren tussen maart en mei. De moeite waard om te observeren welke bewegingen er in de nabijheid van het hol plaatsvinden de komende tijd. Een worp bestaat gemiddeld uit 4 tot 6 welpjes en bij de geboorte wegen ze 100 gram. De moeder heeft na de geboorte extra voedsel nodig om haar welpen te zogen. Dat wordt oppassen voor de fazantenfamilie die hier rondscharrelt.

About The Author

Ik leef, werk en schrijf vanuit mijn passie voor een beter leven, met de intentie vitaliteit, voorspoed en overvloed voor alles wat leeft.

Leave Comment