Fris geurende Saliebloemen

Fris geurende Saliebloemen

Salvia Officinalis is een plant die in een voedselbos niet mag ontbreken. Afgelopen voorjaar hebben we een besje gezaaid in de kas. In de kruidentuin zijn de planten van vorig jaar prachtig in bloei gekomen. De mooie paarse lipbloemen worden druk bezocht door bijen en hommels. Zij ruiken al van verre de frisse geur die aan Lavendel en Kamfer doet denken.

In de oudheid reinigden mensen hun leefruimte met Salie door een paar gedroogde takjes te verbranden. Dit wordt nog steeds gedaan.

Als geneeskrachtig kruid werkt Salie in de thee goed voor de balans van je HDL- en LDL cholesterol. Het verbetert je spijsvertering en werkt rustgevend. Een beetje Salie koken in melk werkt als slaapmutsje en het verbetert je stemming. Ook bij hoest en verkoudheid kun je Salie inzetten.

Het is ook een sterke antioxidant. Ons lichaam wordt voortdurend blootgesteld aan schadelijke stoffen. We moeten steeds meer moeite doen om gezond en schoon te blijven. Je lever is de meest harde werker. Een kopje Saliethee per dag doet dan wonderen. Een prettig bijkomend effect is dat Salie je geheugen verbetert.

Als keukenkruid kun je het gebruiken bij het bereiden van vlees, salades, soepen en eigerechten. Dan helpt het je om vetten beter te verteren. Je kan er dus niet genoeg van in je tuin hebben.

About The Author

Ik leef, werk en schrijf vanuit mijn passie voor een beter leven, met de intentie vitaliteit, voorspoed en overvloed voor alles wat leeft.

Leave Comment