Onze amfibieënpoel wordt gegraven!

Onze amfibieënpoel wordt gegraven!

Eindelijk is het zover, onze amfibieënpoel wordt gegraven. Met een zware rupsband graafmachine zijn eerst de contouren uitgezet. Daarna is het graven begonnen. Aan de noordkant is een mooi schuin aflopend talud gemaakt zodat kikkers, padden en allerlei andere diertjes gemakkelijk naar het water kunnen.

Het is mooi om te zien hoe het grondwater langzaam omhoog komt borrelen. Dat kan wel een paar dagen duren. Ook de verschillende grondlagen zijn zichtbaar geworden.

De goede aarde die uit de poel komt is verdeeld over het hele stuk grond. Er zaten her en der ongelijke stukken en diepe kuilen, ook was er veel hoogteverschil. Op zich niet erg maar de hoogte verschillen worden nu daar gemaakt waar het in het ontwerp beschreven staat.

De komende dagen zal nog druk gewerkt worden om de grond zaaiklaar te maken. Met een woelmachine wordt de aangereden grond losgemaakt. Dan zaaien we een bloemenrijk grasmengsel in. We hebben meerjarig bloemenzaad laten mengen zodat vlinders, bijen en allerlei andere insecten maar ook fazanten en kwartels bij ons een thuis vinden omdat er eten genoeg is. Het komend seizoen zal dan het hele perceel begroeid zijn en kunnen we ons gaan voorbereiden op het aanplanten van de bomen, struiken en kruiden. Dit zal in het najaar gepland worden en hierbij is alle hulp welkom.

Over een week dus geen zware machines meer over het perceel, dan kan de grond zich gaan herstellen. Wij verheugen ons op al het moois wat er zal gaan groeien.

Please follow and like us:

About The Author

Ik leef, werk en schrijf vanuit mijn passie voor een beter leven, met de intentie vitaliteit, voorspoed en overvloed voor alles wat leeft.

Leave Comment