Voedselbos

Voedselbos

sliderplaatjes-appelbloesem

Wat is een voedselbos

Een voedselbos is een door mensen gecreëerde plantengemeenschap ( planten, bomen en struiken) met een extreem hoog aantal eetbare soorten. De biodiversiteit, (ecologische) veerkracht en productiviteit (van biomassa) van een voedselbos zijn hoog.

IMG_7139

Waarom een voedselbos

De wereld heeft te maken met een snel verlies van bodemvruchtbaarheid en met watertekorten. Bovendien is de grond kapot gemaakt door chemicaliën om monocultuur mogelijk te maken. Virussen muteren in gewassen.

appeltje-groot

In ons voedselbos

Wij vinden eetbare planten, voedsel dus, in onze buurt belangrijk. Überhaupt, als je toch gaat aanplanten dan het beste eetbaar. En er blijkt veel meer eetbaar te zijn dan we dachten. Wij zien notenbomen, fruitbomen, fruitstruiken, groente en kruiden. Maar er is veel meer.

luchtfoto groot

Onze locatie, Gewande

Gewande is een dorpje aan de Maas. Tussen Maren-Kessel en Empel is het dorp als dijkgehucht ontstaan in de veertiende eeuw, hoewel er al sinds de 10e eeuw sprake moet zijn geweest van bewoning. Het werd voor het eerst vermeld in 1309 als Ghewanden of Ter Drucht.

blacky groot

Activiteiten

Kom regelmatig op deze pagina kijken als je op de hoogte wilt blijven of aan wilt sluiten bij de activiteiten die we gaan organiseren. Op de todo lijst staan:

  • meewerkdagen voor fase één
houtwal1-groot

Vrijwilliger worden

Ben je niet vies van zandhanden en de voeten in de klei? Deel je in jouw levensvisie onze visie? Heb je tijd beschikbaar om bij te dragen aan een betere wereld? Dan is aansluiten als vrijwilliger misschien wel iets voor jou.

Kom In Contact Met Ons

Wil je meer weten? Of aansluiten als vrijwilliger?